De Kindertuin

Onze locatie de Kindertuin, aan de Buitenhofdreef in Delft, vrij gelegen met tuin rondom, is een “groene” locatie. Werken met de natuur vinden wij verrijkend voor het kind. Regen, wind of lage temperaturen zijn geen reden om binnen te blijven. Wij beschouwen de binnen- en buitenruimte als een geheel. Onze buitenruimtes zijn een “extra huiskamer”, een plek waar kinderen en volwassenen zich thuis voelen.

Aanbod

KDV, Peuterspelen

Adres

Pijperring 1a,
2625 EC Delft

Contact

Tel: 015 – 257 88 86

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur, met de mogelijkheid tot vervroegde en verlengde opvang.

LRKP nummer

KDV: 125566785

Volg De Kindertuin op Facebook

De Kindertuin

SKD biedt op haar kindcentrum een rijk activiteitenprogramma aan om te ontdekken, creëren, toveren, ondernemen, prikkelen, leren, uitdagen en spelen.

Onze locatie de Kindertuin, aan de Buitenhofdreef in Delft, vrij gelegen met tuin rondom, is een “groene” locatie. Werken met de natuur vinden wij verrijkend voor het kind. Regen, wind of lage temperaturen zijn geen reden om binnen te blijven. Wij beschouwen de binnen- en buitenruimte als een geheel. Onze buitenruimte is een “extra huiskamer”, een plek waar kinderen en volwassenen zich thuis voelen.

Bij kindcentrum de Kindertuin kunt u onder andere terecht voor hele dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Na inschrijving wordt er gekeken waar uw kind geplaatst zal worden. Wij hebben twee groepen op deze locatie, te weten: een peutergroep (2-4 jaar) en een verticale groep (0-4 jaar).

Met uitzondering van de nationale feestdagen, is de Kindertuin 52 weken per jaar geopend, 5 dagen per week, van 8.00 tot 18.00 uur, met de mogelijkheid tot vervroegde en verlengde opvang. Het biedt een breed scala aan flexibele contracten en daarmee opvang op maat.

De inrichting van ons kindcentrum en de aanwezige (spel)materialen zijn afgestemd op de leeftijd, de ontwikkelingsfase en de behoeften van de kinderen. De groepen zijn op kindniveau ingericht en er wordt gewerkt met hoeken, gericht op een bepaalde activiteit zoals bouwen, puzzelen, verkleden, tekenen, muziek maken, lezen. Natuurlijke en simpele materialen bieden variatie en improvisatie en voor de kinderen is er de mogelijkheid om hun omgeving naar eigen behoefte en wens te gebruiken. De coachende en stimulerende rol van de pedagogisch medewerker speelt hier een essentiële rol. De kinderen zijn vrij om alle ruimten binnen het centrum te gebruiken.

Kindcentrum de Kindertuin is erkend als een officiële voorschool daar haar medewerkers voldoen aan de voorschool kwaliteitseisen. Zij zijn geschoold en gecertificeerd om met het taalprogramma Piramide en de observatie- en volgmethode KIJK! te werken.

Ons aanbod is “all inclusive”. Luiers, flesvoeding, een verse zelfgemaakte vegetarische warme maaltijd, zelfgebakken brood, verzorgingsmiddelen en speel- en leermaterialen zijn in de prijs inbegrepen.

Wie werken er op deze groep?

Sabrina

Jorieke

Sharona

Noelle

Interesse om je bij dit team aan te sluiten?

Bekijk onze vacatures

Bij 5-urig peuterspelen willen wij een thuissfeer creëren waar kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling worden gestimuleerd en waar het respect voor het kind centraal staat.

Kindercentrum de Bloesemboom biedt 5-urig peuterspelen.

5-urig peuterspelen is ingericht voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Peuterspelen is 52 weken per jaar geopend, 5 dagen per week van 8.00 tot 13.00 uur. Het is bedoeld voor kinderen die graag een paar uur met leeftijdgenootjes willen komen spelen en zich op spelenderwijze voor te bereiden op school.

De inrichting van onze peuterspeelruimte en de aanwezige (spel)materialen zijn afgestemd op de leeftijd, de ontwikkelingsfase en de behoeften van de kinderen. Er is voor gekozen om de speelgroep zo min mogelijk met meubels “te belasten” zodat hiermee veel speel-en ontdekkingsruimte wordt gecreëerd. Natuurlijke en simpele materialen bieden variatie en improvisatie en voor de kinderen de mogelijkheid om hun omgeving naar eigen behoefte en wens te gebruiken. De coachende en stimulerende rol van de pedagogische medewerker speelt hier een essentiële rol. Er wordt gewerkt met hoeken, gericht op een bepaalde activiteit zoals o.a. bouwen, puzzelen, verkleden, tekenen, muziek maken, lezen.

Onze peuterspeel-activiteiten zijn van hoge pedagogische kwaliteit daar alle medewerkers gecertificeerd zijn voor het taalprogramma Pyramide en het observatie- en volgsysteem KIJK!

Lees meer over Voorschoolse educatie

Wie werken er op deze groep?

Mariska

Sabrina

Jorieke

Sharona

Interesse om je bij dit team aan te sluiten?

Bekijk onze vacatures

Inschrijven

Met onderstaand formulier kunt u uw kind inschrijven bij SKD Kinderopvang. U ontvangt na verzending een schriftelijke bevestiging.