Thema Feest

23 november 2023

Op maandag 13 november zijn wij gestart met het thema FEEST.  Een thema vol activiteiten die aansluiten bij Sinterklaas, Kerstmis en Oud&Nieuw. Peuters maken deze feesten voor het eerst bewust mee. Het is voor hen een sfeervolle, maar ook een heel spannende tijd. Tijdens de voorbereidingen, de feestelijke sfeer, de spanning en de feestdagen zelf komen in dit thema alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Het is een feest om met dit thema te werken!

Dit thema is gestart op 13 november en duurt tot en met 23 december.

Thema Kleding

28 augustus 2023

Wat weet uw kind allemaal al over de kleding die het draagt? Wat kan het al goed zelf aantrekken en wat gaat nog lastig? Tijdens het thema Kleding leren de kinderen onder andere de namen van de kledingstukken. Door het aan- en uitkleden van poppen en knuffels ontdekken de kinderen stap voor stap hoe kledingstukken aangetrokken worden, we gaan opzoek naar de juiste kleding voor verschillende weersomstandigheden en in de juiste maten en met grote praatplaten nemen we een kijkje op de kledingafdeling van een warenhuis.

Dit thema start op maandag 28 augustus en zal duren tot en met 15 september.

Tropische avonturen

6 juli 2023

De zon schijnt, de scholen vieren hun laatste schooldagen en de zomervakantie staat voor de deur. Voor veel gezinnen betekent dit dat er veel buiten wordt gedaan als het lekker weer is: buiten spelen, buiten eten en uitstapjes maken. Misschien treft u al voorbereidingen voor wat u in de zomer(vakantie) met de kinderen wilt gaan doen en praat u er met hen over. Het thema waar we mee gaan starten heet Zomer en duurt van 17 juli tot 27 augustus. Voor de BSO staat deze vakantie in het teken van het thema Happy in mijn hangmat en gaan wij op tropische avonturen.

Wij wensen iedereen een hele zonnige zomer(vakantie)!

Thema Lente

6 april 2023

Vanaf 10 april start het thema “Lente”. We gaan samen met de kinderen uitzoeken en bespreken wat lente is en wat er dan allemaal gebeurt. Dit thema wordt uitgevoerd vanaf 10 april t/m 21 mei. Het project binnen dit thema Lente heet Holletje, bolletje, lente !

 

Het project Holletje, bolletje, lente!

Het project speelt in op wat er in de lente verandert en wat de kinderen daarbij beleven. Dieren komen na de winter uit hun holletje of graven een nieuw holletje om er een nest te maken voor hun jongen. De lente beleven de kinderen het meest direct als ze buiten zijn zoals de lentewandeling en het buiten spelen. Binnen wordt het lokaal in lentesfeer gebracht en bieden  de materialen in de hoeken veel uitdaging om te spelen en te ontdekken. Door allerlei vrolijke activiteiten ervaren en weten de kinderen steeds meer over het groeien en bloeien van planten en bloemen en over jonge dieren.

Tijdens het thema Lente vallen de volgende speciale data:

  • Op vrijdag 21 april zijn er de koningspelen, dit is een  sportieve dag.
  • Op donderdag 27 april is het Koningsdag en zijn alle locaties gesloten.
  • Op zondag 8 mei is het Moederdag.
  • Dinsdag 16 mei is het de dag van de groene kinderopvang. Deze dag staat in het teken van groene kinderopvang.

11 januari 2023

Buitenspelen is belangrijk, ook in de winter. Van 9 tot en met 27 januari doen wij daarom mee aan Hartje Winter!

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Dus pak je jas, doe je sjaal om, zet je muts op en trek je handschoenen aan, want we gaan lekker naar buiten! Om buitenspelen tijdens de koudste maanden van het jaar te stimuleren doen wij mee met Hartje Winter. Een landelijk buitenspeelprogramma van IVN Natuureducatie.

Hartje Winter

In samenwerking met Kinderopvang Humankind ontwikkelde IVN vele winterse activiteiten en spelvormen voor kinderen in de leeftijd 0 – 12 jaar. En wij sluiten ons graag aan bij dit initiatief om zoveel mogelijk kinderen ook in de winter lekker buiten te laten spelen.

 

Thema Ziek & Gezond

11 januari 2023

In dit project sluiten we aan bij hoe kinderen ziekte en gezondheid ervaren en verwerken. Ze spelen veel met poppen en knuffels omdat ze daar mee kunnen handelen en er hun eigen ervaringen op kunnen projecteren.

Het project gaat niet alleen over ziek zijn. Er zijn ook allerlei activiteiten die te maken hebben met gezondheid: over gezond eten, bewegen, vrolijk dansen en zingen, buiten zijn en over hoe je kunt zorgen dat je gezond blijft. Er wordt in deze projectperiode zoals altijd veel gespeeld. In de hoeken worden de kinderen uitgedaagd tot experimenteren en tot het uitvoeren van opdrachtjes die ze soms zelfstandig kunnen doen. De groepsactiviteiten zijn heel afwisselend zodat alle ontwikkelingsgebieden aandacht krijgen.

Dit thema is gestart op 2 januari en duurt tot en met 12 februari

Kerstwensen SKD Kinderopvang

21 december 2022

Kerstgroet

Thema Feest

14 november 2022

Op maandag 14 november gaan wij starten aan het thema FEEST.  Een thema vol activiteiten die aansluiten bij Sinterklaas, Kerstmis en Oud&Nieuw. Peuters maken deze feesten voor het eerst bewust mee. Het is voor hen een sfeervolle, maar ook een heel spannende tijd. Tijdens de voorbereidingen, de feestelijke sfeer, de spanning en de feestdagen zelf komen in dit thema alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Het is een feest om met dit thema te werken!

Dit thema start op 14 november en duurt tot en met 23 december.