VE-thema Lente

7 april 2021

Dit thema start op 12 april en duurt tot 21 mei.

De lente is een bijzonder seizoen. Er verandert in enkele weken tijd heel veel. Zeker als de temperatuur gaat stijgen. De natuur verandert zichtbaar. De bomen en struiken krijgen blad, langzamerhand verschijnen de lente bloemen in allerlei kleuren, er is weer meer gefluit van vogels te horen. De dikke winterkleren gaan in de kast en de wat meer luchtige kleding kunnen op sommige dagen al aangetrokken worden.

Hoe beleeft uw kind deze veranderingen? Kinderen zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken en proeven. Ze willen alles met de handen vastpakken en onderzoeken. We beginnen heel dicht bij de natuur door een lentewandeling te maken. We laten de kinderen takken voelen met knoppen en blaadjes die uitlopen. Misschien ontdekken we een vogelnestje. We kijken hoe er bloemen groeien uit een bloembol en hoe een kuiken uit het ei komt. We gebruiken platen en foto’s van jonge dieren in de natuur in de lente. Uw kind leert liedjes en versjes over bloemen, eieren, vlinders en vogels.

VE-thema Kunst

22 februari 2021

Overal om ons heen is kunst. Iedereen maakt kunst mee, ook jonge kinderen.

Kinderen horen muziek en zien hoe muziek gemaakt wordt. Kinderen zien schilderijen en kennen platen in boeken die door kunstenaars zijn gemaakt. Ze zien mensen dansen en horen mensen zingen.

Kinderen kijken en luisteren niet alleen naar al dit moois, maar ze doen meteen mee. Ze zijn zelf van nature creatief.

Kinderen zijn graag in de natuur. Daar is veel moois te ontdekken. Veel moois om te bekijken, te voelen en je over te verwonderen. In dit project draait alles om wat er in de natuur voor moois te ontdekken is. De kinderen ontdekken wat kunstenaars met al dat moois uit de natuur doen. Ze worden zelf ook kleine kunstenaars en ze maken kunstwerken voor hun eigen museum.

Dit thema start 22 februari 2021 en zal duren tot en met 2 april 2021.

Voor meer informatie over ons VE-programma kunt u een kijkje nemen op: Voorschoolse educatie | SKD kinderopvang

Kunst

Kinderopvang vanaf 8 februari weer volledig open.

5 februari 2021

Vanaf 8 februari is SKD Kinderopvang m.u.v. de buitenschoolse opvang weer volledig geopend.

De buitenschoolse opvang blijft tot nader bericht uitsluitend open voor noodopvang.

Wederom bedankt voor uw geduld en begrip.

 

VE-thema ziek en gezond

4 januari 2021

In dit project sluiten we aan bij hoe kinderen ziekte en gezondheid ervaren en verwerken. Ze spelen veel met poppen en knuffels omdat ze daar mee kunnen handelen en er hun eigen ervaringen op kunnen projecteren.

Het project gaat niet alleen over ziek zijn. Er zijn ook allerlei activiteiten die te maken hebben met gezondheid: over gezond eten, bewegen, vrolijk dansen en zingen, buiten zijn en over hoe je kunt zorgen dat je gezond blijft. Er wordt in deze projectperiode zoals altijd veel gespeeld. In de hoeken worden de kinderen uitgedaagd tot experimenteren en tot het uitvoeren van opdrachtjes die ze soms zelfstandig kunnen doen. De groepsactiviteiten zijn heel afwisselend zodat alle ontwikkelingsgebieden aandacht krijgen.

Dit thema start op 4 januari 2021 en duurt tot en met 12 februari 2021.

Voor meer informatie over ons VE-programma kunt u een kijkje nemen op: Voorschoolse educatie | SKD kinderopvang

Ziek en Gezond

Fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar!

24 december 2020

Coronavirus: stand van zaken SKD Kinderopvang op 14 december

15 december 2020

Zoals door onze regering in de persconferentie van maandag 14 december 2020 is aangekondigd, sluit ook SKD Kinderopvang vanaf woensdag 16 december 2020 haar deuren voor de reguliere opvang tot en met tenminste 17 januari 2021. Wij zullen deze gehele sluitingsperiode alleen geopend zijn voor noodopvang.

Meer informatie hierover vindt u op onze themapagina Covid-19.

Kerstgroet

6 december 2020

SKD kinderopvang vanaf 11 mei weer volledig open

13 mei 2020

Wat zijn wij blij dat wij vanaf 11 mei alle kinderen en de ouders weer op onze locaties kunnen ontvangen.

Graag willen wij u bedanken voor uw geduld en begrip in deze tijd. Wij krijgen veel lieve en leuke reacties van ouders en kinderen. Wij voelen ons daardoor heel erg gesteund door jullie.

Welkom terug!

Team SKD Kinderopvang