Thema Feest

14 november 2022

Op maandag 14 november gaan wij starten aan het thema FEEST.  Een thema vol activiteiten die aansluiten bij Sinterklaas, Kerstmis en Oud&Nieuw. Peuters maken deze feesten voor het eerst bewust mee. Het is voor hen een sfeervolle, maar ook een heel spannende tijd. Tijdens de voorbereidingen, de feestelijke sfeer, de spanning en de feestdagen zelf komen in dit thema alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Het is een feest om met dit thema te werken!

Dit thema start op 14 november en duurt tot en met 23 december.

VE thema Herfst

10 oktober 2022

Herfst is voor kinderen een spannend seizoen. Er valt immers een hoop te beleven en de natuur verandert zichtbaar. De bomen en struiken worden kaal, er liggen veel bladeren op de stoep en de straten, het wordt kouder en de zomerkleren verdwijnen weer in de kast.

Hoe beleeft uw kind al deze veranderingen? Peuters zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken en proeven. Het thema Herfst is hiervoor een heel geschikt thema. We laten de kinderen kijken naar de bomen die hun blad verliezen, laten hen met de gevallen bladeren spelen en we voelen de regen en de wind. Buiten gaan we gezamenlijk opzoek naar schatten uit de natuur. Heeft uw kind een mooie herfstschat gevonden in het park of het bos? Dit mag meegenomen worden naar de locatie voor op de herfsttafels.

Dit thema is gestart op 26 september en zal duren tot en met 6 november.

Week Tegen Pesten 2022

22 september 2022

Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten dit jaar van 26 t/m 30 september. De slogan van de Week Tegen Pesten 2022 is Grapje! Moet toch kunnen?!. Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat. Een groep waarin lachen en plezier hebben zorgt voor verbinding en betrokkenheid en een positieve norm zet.

Grapje! Moet toch kunnen?! brengt het gesprek op gang over plezier, veiligheid, grenzen, weerbaarheid, maar ook over verschillende meningen en opvattingen: Is iets grappig of grensoverschrijdend? En wie bepaalt dat eigenlijk? Een simpel antwoord is er niet altijd, maar kinderen in een veilige setting laten oefenen geeft ze belangrijke vaardigheden mee voor hun toekomst.WTP_website-banner-blauw

 

 

VE thema Kleding

25 augustus 2022

“Eerst mijn hemd, en mijn broekje.

Dan mijn t-shirt, ik ben bijna klaar.

Nu nog mijn broek, mijn sokken en mijn schoenen……

O, die staan dáár! ”

Wat weet uw kind allemaal al over de kleding die het draagt? Wat kan het al goed zelf aantrekken en wat gaat nog lastig? Tijdens het thema kleding leren de kinderen onder andere de namen van de kledingstukken en ontdekken we hoe deze moeten worden aangetrokken.

Dit thema start op maandag 29 augustus en zal duren tot en met 16 september.

VE thema Zomer

11 juli 2022

De zomer is begonnen! Voor veel gezinnen betekent dit dat er veel buiten wordt gedaan als het lekker weer is: buiten spelen, buiten eten en uitstapjes maken. Misschien treft u al voorbereidingen voor wat u in de zomer(vakantie) met de kinderen wilt gaan doen en praat u er met hen over. Het thema waar we mee gaan starten heet Zomerkriebels. Dit thema start op 18 juli en duurt t/m 28 augustus.

Wij wensen iedereen een hele zonnige zomer(vakantie)!

VE-thema Lente

7 april 2022

Lente liedje  (melodie van klap eens in je handjes)

Een liedje van de lente blij, blij, blij.

Een liedje over een lammetje dat huppelt in de wei.

De bloempjes die gaan bloeien.

Er komen blaadjes aan de boom.

Is het nu echt voorjaar, of is het maar een droom.

 

Van 11 april tot en met 22 mei behandelen wij het VE-thema Lente. We beginnen heel dicht bij de natuur door een lentewandeling te maken. Laten de kinderen takken voelen met knoppen en blaadjes die uitlopen. Misschien ontdekken we een vogelnestje. We kijken hoe er bloemen groeien uit een bloembol en hoe een kuiken uit het ei komt. We gebruiken platen en foto’s van jonge dieren in de natuur in de lente. Uw kind leert liedjes en versjes over bloemen, eieren, vlinders en vogels.

VE thema Verkeer

21 februari 2022

Vanaf maandag 21 februari starten wij met thema verkeer. Gedurende 6 weken worden de kinderen bij allerlei activiteiten betrokken rond dit thema. Het thema Verkeer sluit op een speelse manier aan bij wat uw kind meemaakt in het verkeer en met de vervoersmiddelen die het dagelijks om zich heen ziet. We spelen met speelgoedvoertuigen, fietsen op namaakwegen en oefenen hoe je veilig moet oversteken. Uw kind leert versjes en liedjes en we bieden spelenderwijs woorden en begrippen aan die met het verkeer te maken hebben.

Hartje Winter

10 januari 2022

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Dus pak je jas, doe je sjaal om, zet je muts op en trek je handschoenen aan, want we gaan lekker naar buiten! Om buitenspelen tijdens de koudste maanden van het jaar te stimuleren doen wij mee met Hartje Winter. Een landelijk buitenspeelprogramma van IVN Natuureducatie.

Hartje Winter

In samenwerking met Kinderopvang Humankind ontwikkelde IVN vele winterse activiteiten en spelvormen voor kinderen in de leeftijd 0 – 12 jaar. En wij sluiten ons graag aan bij dit initiatief om zoveel mogelijk kinderen ook in de winter lekker buiten te laten spelen. We hopen op een positief sneeuwbaleffect: dat kinderen ook in de winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen.

Buitenspelen is gezond

Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie en gezondheid van kinderen. En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van Vitamine D en dit is goed voor de spieren en het immuunsysteem.

Wij onderstrepen het belang van buitenspelen en doen daarom van 10 t/m 28 januari 2022 mee met Hartje Winter!